Därför ska du satsa på interaktiv video vid rekrytering
PUBLICERAD 21/2/2024
Lästid ca 3 min
Rekrytering

Därför ska du satsa på interaktiv video vid rekrytering

Genom att kommunicera med din målgrupp via interaktiv video får du en personlig kontakt och kan skapa en relation till den som tittar.

Sverigebaserade Life Inside tar in 4 miljoner från en rad affärsänglar för att revolutionera videomarknadsföring

Life Inside, ett två år gammalt SaaS-företag, grundat i Sverige, meddelade nyligen i ett pressmeddelande att det har säkrat 4 miljoner SEK i finansiering från en grupp affärsänglar, inklusive Stefan Magnusson, investerare i Evolution Gaming, Jonas Brogårdh, Sveriges tidigare sekreterare för Commerce i Storbritannien, och Houman Ashrafzadeh, som grundade Padium UK tillsammans med Spotify-grundaren Martin Lorentzson.

"I en värld där konkurrensen om talanger blir allt tuffare, är det viktigare än någonsin för HR-avdelningar att sticka ut och engagera både potentiella kandidater och medarbetare på nya sätt. Det främsta hindret kandidater upplever när de söker ett jobb idag är att de inte får en tillräckligt tydlig förståelse för hur det är att faktiskt jobba inom företaget. Så ska det inte vara år 2024. Interaktiva, autentiska, videohälsningar från företagets medarbetare och ledare på karriärsidor och jobbannonser förändrar detta i grunden. Genom bara ett par klick kan företag till minimal kostnad nu samla in och distribuera högrelevant videoinnehåll vid rätt touchpoints på sekunder. Vilket ger kandidater möjlighet att uppleva företaget på ett helt nytt sätt, med imponerande resultat som effekt.
Charles Sinclair, Life Inside


Nu har du möjlighet att testa tjänsten helt utan kostnad

Life Inside för HR Nytt: Rekrytering & Employer Branding


Fem anledningar till att man bör satsa på interaktiv video

 1. Interaktiva videohälsningar bryter ner det största hindret för kandidater 2024
  Life Inside lyfter fram företagets bästa ambassadörer, dess medarbetare, vilka av kandidater anses vara +300 % mer pålitliga källor till information om företagskultur och medarbetarupplevelse jämfört med företaget självt. Människor uppfattar 95% av ett budskap när det kommuniceras genom video, jämfört med 10% när det är text.
 2. Förbättrar resultat för HR & TA 24/7
  A/B-testning visar hur interaktiva videohälsningar genererade genom Life Insides plattform på karriärsidor och jobbannonser ökar kandidaters intresse för företaget med +89 %, med upp till +31% fler relevanta ansökningar samtidigt som kostnader för videoskapande går ner med 60–90 %. 75 % av kandidater rapporterar en mer positiv upplevelse av företaget efter att ha sett denna form av video på karriärsidor och jobbannonser.
 3. Gör employer branding engagerande och tidseffektivt
  Att involvera medarbetare i employer branding-arbetet blir enkelt. Life Inside förvandlar detta till en rolig och engagerande process som producerar autentiskt och trovärdigt rörligt innehåll, som stärker både attraktion och intern stolthet. Man har även möjlighet att automatisera insamlandet av videoinnehåll i plattformen.
 4. Erbjuder datadrivna insikter om kandidaters intressen kring ditt företag
  Life Inside ger dig insikter om vad som engagerar kandidater genom interaktiva videohälsningar, vilket ger en djupare förståelse för kandidatens intressen kring er som företag, samtidigt som det skapar en mer engagerande kandidatupplevelse.
 5. Ger HR & TA en plattform för contentskapande och kontroll över karriärsida och jobbannonser
  Life Inside ger HR och TA kontroll över sitt videoinnehåll och uttryck på karriärsidor och jobbannonser. Med plattformen kan HR snabbt uppdatera vad som kommuniceras på karriärsidor, skapa mer attraktiva jobbannonser och hantera själva uttrycket på dessa ytor.

Om Life Inside

Life Inside är ett SaaS-företag som grundades i Sverige 2022 av Charles Sinclair, Poyan Karimi och Niklas Kekonius, som också är grundare till employer branding agencyn Oddwork. Den interaktiva videoplattformen finns för företag av alla storlekar som vill komma närmare sina målgrupper genom video. Företag kan samla in och publicera interaktiva videohälsningar från anställda och kunder. Videoplattformen har den högsta nivån av GDPR - all data och personuppgifter behandlas på säkra servrar placerade inom Europa.

Via videoplattformen kan användare aktivt välja ämnen och format, vilket ökar engagemanget och potentiellt ökar konverteringsfrekvensen för rekrytering, employer branding, försäljning och marknadsföringsinsatser.