Nu kan videokonferenstjänster göra det enklare att ha hund på jobbet
PUBLICERAD 18/8/2023
Lästid ca 2 min

Nu kan videokonferenstjänster göra det enklare att ha hund på jobbet

Under pandemins första år 2020 beslutade sig många för att skaffa hund och trenden fortsätter att hålla i sig. Jordbruksverket har nu över 1,1 miljoner registrerade hundar och mer än 800 000 registrerade hundägare i Sverige.

Företag har samtidigt blivit mer flexibla när det kommer till att låta medarbetare arbeta hemifrån. Detta är goda nyheter för dig som har husdjur, samtidigt vill du kanske inte att din hund ska börja skälla mitt under ett möte.

Tips för dig som har hund

Videokonferenstjänster som Zoom har funktioner som underlättar.

  • Genom Workspace Reservation kan Zoom-användare boka en kontorsplats för sin hund på den fysiska arbetsplatsen.
  • Det går att aktivera en brusreduceringsfunktion så att medarbetare inte behöver störas av hundskall från din hund under ett möte.

Därför mår vi bra av att ha hund

Din hund ger dig motion och en möjlighet att vistas ute i dagsljuset flera timmar varje dag. Att gosa med och klappa hundens mjuka päls gör att både hund och människa mår bra.

Det finns också en studie från forskningsinstitutet HABR (Human Animal Bond Research Institute) i Washington, USA, som visar att förhållandet mellan djur och människor har flera positiva hälsoeffekter.

  • 85 procent av djurägarna i HABRI:s studie, uppger att deras husdjur gör dem glada.
  • 82 procent säger sig få tröst av sina husdjur.
  • 73 procent säger att husdjuren förbättrar deras mentala hälsa.

Studien visar att ju mer stöd och uppbackning medarbetaren upplever att husdjuren får på arbetsplatsen, desto mer engagerade blir de i sitt arbete.

  • 83 procent av de anställda som arbetar på ett husdjursvänligt företag upplever att deras arbete är givande och spännande.
  • Bara 46 procent som arbetar på icke husdjursvänliga arbetsplatser känner samma.

"Som ett verktyg för att skapa ett mer flexibelt arbetsliv är det helt naturligt för oss på Zoom att odla och hylla våra fyrbenta vänner. Därför är vi stolta över att Zoom har utsetts till årets bästa husdjursarbetsplats av organisationen With U Forever (WUF). Zoom stödjer WUF:s viktiga initiativ genom att utveckla Zoom-plattformen och tillhörande teknologier som hjälper till att vårda våra husdjursrelationer." - Ole Mygind, försäljningschef för Zoom i Norden och Benelux. "

Läs fler artiklar om hund på jobbet:

Hund på jobbet... en möjlighet med Hundzon

Hund på jobbet? Här är reglerna som underlättar


Om Zoom

Zoom är en videokonferenstjänst med funktioner som teamchat, telefon, möten, omnichannel cloud-kontaktcenter, smarta inspelningar och whiteboard. Zoom grundades 2011, är börsnoterat (NASDAQ:ZM) och har sitt huvudkontor i San Jose, Kalifornien.