Mats Wernheim, finalist i kategorin Årets förebild
Foto: Albin Hag
PUBLICERAD 8/12/2023
Lästid ca 2 min

Mats Wernheim, finalist i kategorin Årets förebild

Mats Wernheim, initiativtagare till Jobbfestivalen, är finalist i kategorin "Årets förebild" i mångfaldspriset Diversity Index Award 2023

Mats är initiativtagare till Jobbfestivalen med tema Mångfald & Inkludering, en mötesplats för arbetssökande, företag och organisationer som vill öka mångfalden och förebygga diskriminering.


”Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem
vi skapat med det gamla sättet att tänka.” Mats Wernheim


I maj 2023 hyrde Mats för andra gången hela Kungsträdgården mitt i Stockholm för att arrangera Jobbfestivalen.

Totalt har båda festivalerna lockat 20 000 arbetssökande och tack var detta har nu över 1 500 personer hittat ett jobb eller utbildningsplats.


Prisutdelningen och gala, Malmö rådhus
18:e januari, 2024, kl. 16:30-20:30.


Att vara finalist i Årets förebild är en speciell kategori inom Diversity Index Award, där vi väljer att lyfta från en person eller organisation som gjort något alldeles särskilt för att motverka diskriminering i samhället. Genom att uppmärksamma detta hoppas vi på att skapa inspiration och förebilder för de som brinner för rättvisa, mångfald och inkludering
Yacir Persson Chelbat, Styrelseordförande Diversity Index Award

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. Jag är så glad och tacksam att få äran att vara i final som "Årets förebild" på Diversity Index Award och nu är min förhoppning att uppmärksamheten kan medföra att vi tillsammans med ännu fler arbetsgivare kan bidra till att få in ännu fler människor i arbete.
Mats Werheim; Grundare & VD på Jobbfestivalen

Nästa Jobbfestival äger rum på Stortorget i Malmö den 13 mars 2024, därefter i Göteborg i april och sedan återigen i Kungsträdgården den 21 maj.

Läs mer om Jobbfestivalen på HRnytt

I år blir Jobbfestivalen digital

Över 600 personer hittade ett nytt jobb - Jobbfestivalen i Kungsträdgården

Från ord till handling – att lyckas med inkludering!

Hitta ny kompetens – på JobbFestivalen 2022

Podcast - Mats Wernheim – öka mångfalden och minska diskriminering


Om Diversity Index Award

Diversity Index Award är ett pris som delas ut i sju kategorier, (etnicitet, kön, ålder, funktionsvariation, sexuell läggning, trosuppfattning, könsidentitet/könsuttryck) baserat på diskrimineringsgrunderna samt inom kategorin "Årets förebild".