Utbildningar
Administration
AI
Arbetsmiljö
Bygg & Entreprenad
Coaching
Ekonomi
Föreläsningar
Försäljning
Hållbarhet
HR
IT och Programvara
Juridik
Kommunikation
Kundbemötande
Ledarskap
Logistik & Produktion
MBA
Presentationsteknik
Projektledning
Säkerhet
Stresshantering
Utbildning för utbildare
Vård & Omsorg
Aktivt Ledarskap
UGL - Utveckling av grupp och ledare
5 dagars internat | Fysisk | Svenska
Hela Sverige | Stockholm
Utbildningsform: Öppen
UGL står för Utveckling av Grupp och Ledare. Denna utbildning är utformad för att få deltagarna att utveckla en djupare förståelse för hur grupper fungerar, hur man kan bli en mer effektiv och medveten ledare. Den ger insikter om hur olika människor reagerar och agerar i grupper, hur konflikter kan uppstå och hanteras, samt hur känslor påverkar både individer och gruppdynamik.
Vad är UGL
På 80 talet tog den svenska Försvarsmakten inspiration av den amerikanska militären och utvecklade UGL. Syftet för Svenska Försvaret var att ge alla befäl en grundutbildning i ledarskap och vad det är för olika faktorer som bidrar till att skapa ett effektivt team. Hur olika människotyper agerar/ reagerar. Hur konflikter uppstår. Hur olika känslor tar sig uttryck och kan förstås och hanteras. >>
En UGL-utbildning är mer en upplevelse, resa där du får utforska hur du själv och andra fungerar i grupp. Eftersom ingen har någon bindning, känner varandra så blir ofta feedbacken mer öppen än om man gör samma sak med en kollega. Kollegan tar oftast mer hänsyn och riskbedömmer vad det kostar att vara uppriktig. Detta kan ju vara bra, i den relationen. Men vill man utveckla sig själv genom andra så gör man det bäst i en grupp av främlingar.
Målgrupp
UGL-utbildningen är något för dig som vill utveckla ditt medarbetarskap och ledarskap, samt bli effektivare i din roll och ditt arbete. Detta oavsett var du jobbar och vilken roll du har på din arbetsplats.
Ur kursinnehållet
- Att utveckla förmågan att reflektera och lära både individuellt och i grupp.
- Att hantera och förstå konflikter samt använda olika konflikthanteringsverktyg. Att kunna kommunicera direkt och tydligt.
- Att förstå känslors inverkan på både individ- och gruppnivå.
- Att kunna ge och ta emot utvecklande feedback.
- Att förstå hur värderingar påverkar relationer och ledarskap.
- Att identifiera olika stadier i en grupps utveckling och anpassa sitt ledarskap därefter.
- Att inse att olika situationer kräver olika ledarstilar.
- Att öka självkännedom och personlig utveckling.
- Att bidra till utvecklingen av den egna gruppen.
Jag fick möjligheten att vara här och nu, känna mig fram och tar emot stöd från gruppen, detta har hjälpt mig enormt att se min sanna natur och lära känna mig själv bättre, samt hur man på relativt kort tid kan få människor att utvecklas i grupp. Hur effektfullt upplevelsebaserat lärande är.
Deltagare, UGL